Tervetuloa Paatsjoelle ja Inariin


 

Paatsjoella ja Inarissa voi kokea todellisen erämaan. Kiehtova maisema tarjoaa oivalliset puitteet retkeilyyn ja luonnossa virkistäytymiseen, ja Inarijärvi sivujokineen on ihanteellinen veneily- tai melontakohde. Talvella alueella voi vierailla vaikkapa hiihtäen tai koiravaljakolla.

 

Vaellusretki syvälle erämaahan vaatii huolellista suunnittelua ja hyviä erätaitoja. Erämaan sydänosissa merkittyjä polkuja ei ole, mutta lyhyempiä päiväretkiä varten on kussakin maassa opastettuja polkuja. Asiakaspalvelupisteet tarjoavat lisätietoja alueesta ja auttavat matkan suunnittelussa. Ohjelmapalveluyritykset järjestävät esimerkiksi kalastusmatkoja tai veneretkiä.


 


Alue on kulttuurien kohtaamispaikka, ja perinteet elävät voimakkaina. Paikalliset museot ja luontokeskukset tarjoavat runsaasti tietoa asutushistoriasta ja perinteisistä elinkeinoista. Alueen kulttuuritapahtumat tarjoavat ikimuistoisia elämyksiä.

 

Suomen ja Norjan välisen rajan voi ylittää vapaasti jalan tai hiihtäen. Venäjän rajan ylitys on mahdollista virallisten rajanylityspaikkojen kautta. Petsamon kunnan alue Venäjällä sijaitsee rajavyöhykkeellä, missä valvonta on tiukkaa. Matkaa suunnittelevan kannattaakin ottaa yhteyttä ohjelmapalveluyrityksiin tarvittavien kutsujen ja lupien saamiseksi. Yritykset voivat pyynnöstä järjestää myös kalastukseen tarvittavat luvat.

 

Alueesta kertovasta esitteestä löytyy matkailijoille yksityiskohtaisempaa informaatiota. Alue-esitteestä voi tarkistaa myös asiakaspalvelupisteiden yhteystiedot. Asiakaspalvelupisteet tarjoavat informaatiota retkeilykohteista, nähtävyyksistä, ohjelmapalveluista ja majoitusmahdollisuuksista.

 

  
RUS NOR FIN ENG